Тръпката е прелетна птица,
която лети само на юг.
Следвай я, наслади ѝ се.
Тя няма дом нито съпруг.
Тя няма крещящи деца,
нито загорели тенджери.
Там е бездънно за любовта,
като олово потъва сърцето ти.
Всяка любов ли завършва така?
С капка сълза,
години мълчание...
и в сърцето всичката болка...
© Станислав Русев Всички права запазени
години мълчание...
и в сърцето всичката болка...