Да обичаш малко не си заслужава!
Да обичаш много - има ли кого?
Да имаш връзка без лъжи,
така добре и искрено звучи.
Да няма упреци, вини,
да няма между вас игри.
Да има вяра, обич, свобода.
Да не става всичко чрез борба.
Да знаеш, че не си сама в живота
и че не за тебе е хомота.
Да намериш у човека „сродната душа”,
да бъде твойта обетована земя.
Да гориш, да тръпнеш, да желаеш -
На греха дори да се дадеш, без за миг да се разкаеш.
Да гори в тебе древното желание,
животът ти живот да сподели.
Да носи в него тихото послание -
ти всичко с мене сподели.
Да - има болка, има страх,
както с всяко нещо,
но човекът заради любов гори
и така ще бъде вечно.
Ще се редуват срещи и раздели,
ще се преплитат светове.
И молиш се да няма изневери
и да не сте след време врагове.
Да си спомняш хубавото време,
когато връщаш се назад.
Да не мислиш за любовта като за бреме - защото тя е кръговрат.
Намираш я и пак я губиш.
Ту до теб е, ту някъде далеч,
но важното е да не се погубиш
заради първата любов, избягала от теб.
Защото други ще те срещнат и могат да са по-добри.
Защото някъде в бъдещето чака любов голяма без лъжи.
© Лорита Всички права запазени