30.10.2014 г., 12:47 ч.

Вяра и безсилие 

  Поезия » Друга
286 0 2

От минало далечно вече

към близкия си край пътувам.

Животът е такъв, човече,

и от това не се страхувам.

 

Нали натам подвиват рамо

родени на земята грешна.

Страхливите изпадат само

във ситуацията смешна.

 

Земята само ни е вечна,

а всяка жива твар е смъртна.

Че даже и водата речна,

и тя не е така безсмъртна.

 

А само времето е мяра

за вечност или за невечност.

И то създава тази вяра

в невъзвратимата далечност.

 

А точката в това пространство

ни е избрана тя от Бога.

И няма тука шарлатанство

в подредбата безумно строга.

 

Това е тайната извечна

откакто Космосът светува.

И таз история далечна

в безсилието съществува.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Стойна, за коментара и за оценката!
    Радвам се, че ти харесва!Поздрави от мен и хубав ден!
  • Здравей Никола - днес се събраха по две стихотворения и така ще си тръгнат недогледани.Твоите и двете съм изчела.Благодаря ти за вълшебният стих, който гали като музика слуха ми. Доста са тъжни,но това не променя красотата им!
    Желая ти ведро настроение и спокоен ден!
Предложения
: ??:??