„Вярата към бъдещите дни”
След време към небето ще заминем без вина
и вятърът в косите ще напомня без тъга,
че може би сме чакали да дойде този ден,
за да се връщаме при вас с дъжда студен.
От спомените чисти сътворихме океан -
повярвали в брега, от слънцето облян;
към звездите с вяра дълго ще летим -
докоснем ли ги – пак със вас ще споделим.
И знаеме, че може да загубим във война,
но все напред с вяра търсим свобода.
След време други хора като нас ще се засмеят,
край огъня те песните ни винаги ще пеят...
...песните, оставени от някого за нас!
Във времето сме заедно - държим се за ръце,
загуби ли се някой, поглед няма да сведе.
В борба със злото заедно ще се държим,
останали без сили - ще го победим.
И може би след време ще се върнем на скалите,
във вятъра ще чуваме единствено вълните.
Навярно търсили сме вярата във утрешния ден,
вяра в слънцето, че ще смени дъждът студен!
А дали ще се забравят нощите и дните,
които заедно усмихнати си сътворихме?!
© Горан Русинов Всички права запазени