Дълбоко
въздух поеми
и пак
скалите катери ...
Жена си -
слаба
и фина даже,
а трябва
със сила мъжка
душевността ти
да се докаже.
Прекършиш ли се,
не чакай помощ,
че с присмех злобен
ще те залеят -
над слабостта ти
една сълзица
не ще пролеят.
О, моля те,
зъби стисни,
не смей да спреш
за миг дори,
дълбоко
въздух поеми,
докрай
скалите катери!
© Росица Танчева Всички права запазени