Какво очаквам и защо мълча
пред вятъра, обрулил моите листи,
пред вятъра, отнел една мечта,
която бе за мен безумно близка?
Къде е оня порив за борба
пред вятъра, макар и с голи клони?
Защо не се опитвам да сразя
това, което моите мисли рони?
© Росица Всички права запазени