16.06.2010 г., 20:32 ч.

Въпрос 

  Поезия » Друга
572 0 0

Въпрос

 

Въпрос, за чийто отговор трудно се намира,

въпрос, за чийто отговор всеки напира.

Дали е труден? - Може да се каже.

Отговор има ли? - Много са даже.

Какъв ли е въпросът - Кой съм аз?

Каква съм - доста често си задавам този въпрос на глас.

Може да съм мила и добра,

може да имам огромна вътрешна красота...

Може и истината да не е това,

може да съм неприятна с това, което върша сега.

Дали съм забавна за тези до мен,

може и да ги отегчавам с всеки мой блян.

Правилно ли постъпвам, че с всеки еднакво се държа,

или така и себе си не мога да разбера?

Дали някога ще мога да си отговоря и да разбера

коя съм аз, или това ще си остане като моята мечта?

© Стефания Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??