Кой разбра какво е обич?
Дали е стока, чувства, красота?
Дали е в яростният бяг на бурята?
Или е в тишината на една сълза?
Дали е стока за една размяна?
Обичам те - обичаш ме - така.
Има я на рафта в магазина,
има даже и цена.
Дали е порив на сърцето,
копнеещо за смях и топлина?
Което, ако не е споделено,
превръща всичко във тъга?
Или е в красотата на небето,
изгарящо във изгрев нов.
В солената прегръдка на морето.
В дъгата с нежен благослов.
Да обича е съдбата на сърцето,
нехаещо за наща суета,
без заеми,без срокове- във времето
на цял един живот на таз земя.
© Гълъбина Георгиева Всички права запазени