ВЪПРОСИ
Колко ще вилнее в нас зараза
от настанила се в душите ни омраза
Колко ще се правим че не чуваме
викът че грешно съществуваме
Кога ще спре това презрение
приписано ни чрез дарение
Кога околните ще гледаме с очи
че доброто им желаем да личи
Защо на хиляди мизерията ни е чужда
нима те нямат право на човешка нужда
Защо не можем чужди грешки да простим
а за собствените другите виним
Как ще се изправим пред съдбата
маските си да свалиме от лицата
Милост да поръчаме за наша сметка
за да промениме тая грозна гледка 10.03.10
© Богдана Всички права запазени