Какво ли се променя,
когато времето минава?
Какво сме ние
и какво след нас остава?
Ще можем ли
книгата ненаписана
да прочетем?
И как живот неизживян
ще разберем?
Дали ще се срещнем
в сенките изгубени?
Кога ли ще ни съдят
за страстните прелюдии?
Покварата и пошлостта –
дали ще ги позная?
Но зная, че грешници има и в Рая.
© Николай Стойчев Всички права запазени
страхотен стих...! с обич, Ники.