Върхът
Около него голям е кръгозорът.
Над него необятен е просторът.
Бури понякога го налитат -
гърмят, трещят, после отлитат.
Затуй всеки към върха се стреми.
Всеки на него е сбъднал свойте мечти.
Да бъде там, облян от светлина
и забулен в медийно-ефирна мъгла.
Но загледан във висините,
никой не поглежда в полите,
където с доноси тайни
и компромати - лъжи безкрайни,
да станат важни клечки,
още безброй разни буболечки
към върха пълзят,
до него да се доберат!
© Никола Яндов Всички права запазени