Една филийка хляб ми стига
да е намазана със мас
и Детството ми да пристига,
за да се върна в първи клас.
Парцалената топка с мене
да ритам с босия си крак
и със обелени колèне
да се прибирам аз по мрак.
И мама нежно да ме маже
със крем-а "Здраве" за илач,
а татко нещо да ми каже
да ме избие и на плач.
И морен вечер да заспивам
след толкова игра навън...
И с радост аз да се напивам
във изгрева на моя сън.
© Никола Апостолов Всички права запазени
А днешните деца какво ще си спомнят, с кого са си чатили или какъв модел телефон са имали
Топлинка ме лъхна тук.