Върти ме дяволчето в кръг.
(По дяволите – въртележката си струва!)
В очите ми сълзи блестят.
Усмихвам се, защото съществувам.
Припявам: „И това ще мине“,
на онова, което сменя си боята,
а всъщност, то тече като река,
но не отглежда истини в душата.
Ужасно е да няма път назад
към времето на срещи и раздели,
в населения с дързост детски свят,
където всички бяхме много смели.
И бяхме всички за един, когато
ни наказваше победата в играта,
а после взехме да скърбим
и неусетно променихме правилата.
Припяваме: „Ще мине и това“,
на онова, което сменя си боята,
а всъщност, то тече като река,
но не отглежда истини в душата.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ужасно е да намираш интересни неща в главата си и да не знаеш какво правят там »