Във южния парк
Припича слънцето във тази синя Пролет,
в която пухчета с балоните летят!
В тревата се изтегнах аз на воля
и няма сили кефа ми да спрат!
Във София съм, чист въздух търся в Парка.
След обеда ме с радост приюти,
със някой галеник изглежда, че ме сбърка,
а мене грешката ме възхити!
В алеята се носят майки със колички.
От птичи песни бебетата спят!
И Свободата се е спуснала над всички!
Затуй и бебетата тука не реват!
18.05.2012г. София
© Христо Славов Всички права запазени