Море,
на твоята прегръдка
се осланям,
в твоите ръце
единствен се оставям,
на твоите брегове
аз съм се родил,
пред твоите очи
съм се появил,
Море,
вземи ме
в твоя свят,
където няма болка,
няма хлад,
Вземи ме ти, море.
© Никола Диманов Всички права запазени