На Емо
Когато ми забие забързано сърцето,
аз зная, че ми махаш от Синьото, където
внезапно скри се вчера (и мислиш, че е смешно)...
Но как да те намеря?Пътеките са грешни.
Пътеките са ниско.А ти си по-нагоре.
Но можеш, ако искаш, врата да ми отвориш...
И аз ще влезна тихо, до тебе ще поседна,
за малко да те видя, (но не и за последно).
Най-хубавата среща ще бъде в друго време,
щом Девата с Косата посегне да ме вземе...
А дотогава чакай във Синьото Отгоре....
Когато плъзне мрака със теб ще си говорим...
© Нина Чилиянска Всички права запазени