Южнякът ни топъл подухва
и прави си леки шеги.
Въздушния вихър усуква
и прави си прашни дъги.
И фустите женски повдига -
заголва до бели крака.
До облаци бързо достига
и пипа небето с ръка.
Треви и цветя се покланят...
Целуват се с вятъра строг.
А капки дъждовни подканят
на пàрти със пролетен грог.
А в мене нахлува представа
за мокрия пролетен ден.
В душата ми радост настава -
южнякът ме гали и мен.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Трогнат съм от вниманието!Поздрави от мен и ви желая хубав слънчев ден!