Росна росица
погали тревица
и славейче сладко запя...
Последна искрица.
Изпрати звездица
И слънце полянка огря...
Нежни цветенца
разтварят листенца,
килим изумруден красят.
Игриви врабченца
и боси краченца
във вихър лудешки летят...
Багри сияйни,
миражи нетрайни
спохождат селце и градец.
Из дебри потайни
и ниви безкрайни
препуска немирник-ветрец.
Златна пщеница
полюшва снагица
с ансамбъл от мак и синчец.
Пчела до пчелица
редят ръченица
в носии от цветен прашец.
Смугли момченца
със звънки гласченца
в рекичката зноя гасят...
Лениви козленца,
сънливи теленца
прохладната сянка делят...
Прашни комбайни,
софри урожайни
мечтаният залез съзря.
Над друми незнайни,
над хижи случайни
прощални лъчи разпиля...
© Петрана Петрова Всички права запазени