Като куче злобно чака да захапе,
дебне ден и нощ,
ръмжи на среща все си лае,
готово е да те наръга с нож.
Ту те гледа, ту ръмжи -
страх го е да не избягаш.
Дори и в мрака непрогледен,
ще те подуши то,
дори и там ще те намери и то все за зло.
Човек със злоба е изпълнен,
готов е той да ти подложи крак.
И с гордост да изпълва своето сърце,
че е сторил нещо лошо -
неще да разбере.
И животно аз не те наричам -
ти не заслужаваш го това.
Помни едно, което казват:
"Прави любов, а не война".
© Елица Борисова Всички права запазени
няма ВОЙНА, има само ЛЮБОВ