Родих се, плаках, недоумявах,
растях, учих се и забравях!
Влюбвах се, разделях се, пропадах,
ставах, смях се и съжалявах!
Линеех, крадях от живота и давах,
извинявах, прогонвах, прибирах!
Оставях, загърбвах, страдах,
приземявах се и веднага отлитах!
Чаках, прибързвах, търпях,
гниех, растях, израствах!
Губих, но да се боря успях,
спечелвах, но и често отпадах!
Имах, нямах, примирявах се,
откачах и за себе си от времето открадвах!
На нищо и всичко надявах се ,
но от пепелта да се надигна - винаги успявах!
© Инна Всички права запазени