Любов от ничие сърце
не можеш да откраднеш,
ако в него тя гори за друг.
Излишно е любов да просиш -
за любовта са нужни двама,
третият е винаги излишен.
Дори да подариш любов не можеш
ако няма кой подаръка да вземе.
Любов не можеш да си купиш -
купена любов не е любов.
Обичаш ли, друг избор нямаш -
можеш само любовта да следваш,
докато във взаимност разцъфти,
или от безответност се стопи.
© Дени Всички права запазени