Не би приел, че може да си този,
без сила който ще е отстранен.
Щом егото ти е в премного дози,
не се чуди защо си заменен.
А щастието, казват, все се търси
и пази се, и всеки Божи ден.
Но щом в сърце не трепва нищо,
то значи, че си ощетен.
Легално за пред хора ти си нежен,
и груб - иззад затворени врати.
Кое е истинско лицето - зная,
но пошло е, така щом действаш ти.
И мислиш си - играч съм, и от класа,
но явно само в твоята глава.
Сам паметник си вдигаш... Не, не става!
Че имат хората очи, но и сърца!
Ще преболи във мене и това накрая -
тъгата ми по теб ще е до тук.
Но сам ще бъдеш! Няма да ридая -
за мен ти бе поредния урок!
© Петя Кръстева Всички права запазени