Макар да имам хиляди блага̀,
главата ме боли ужасно често.
Надежда вика:
“Никнат ти рога”,
но моя мъж е верен и е честен.
И мозък нямам, празна ми е,
виж!
Дали не е започнал да израства?
Боли ме!
Не минава от сладкиш,
ни аналгин, ни никакви лекарства.
Започнах медитация, но не!
Не ми помага пустата
нирвана.
Боли ме все едно е в менгеме
и търся тъмно място под юргана.
Помислих си, че мойто вещество
започнало е да се произвежда,
дано да е от сиво потекло
да има за развитие надежда.
Сега не виждам никакви следи
да имам мозък, даже недоносен.
Но болката отдясно си седи
и с нея никнат само бели косми.
© Деница Гарелова Всички права запазени
Хареса ми!