Стоя сега пред таз камина,
а спомените - кат лавина,
припомнят ми че и таз година,
с радости и скърби е тя обилна,
много хора, много свят видях,
с чудеса чудати се запознах,
по каменни друми все вървях,
срещнах много страх и грях,
но за миг поне се не спрях;
Дни на слава - О, Шипка!
дни на падение жестоко -
кръв и болка от сърцето
тъй безспирно бликат,
градове и съдби човешки,
падаха от пламъци жежки,
наказваха ни сякаш за грешки,
толкоз тежки, дори нечовешки;
Но ето че и таз година,
полека и бавно отмина,
като пушека в комина,
и нека догодина, до амина,
здраве, късмет безчет да има,
щастие никого да не подминава,
а островът любовен да приютява,
всеки корабокрушенец - добротата,
нека сетне на всички ни, сложи венец!
© Калоян Кирилов Всички права запазени
Честита и весела нова година,
пълна с много здраве, щастие и
нови вдъхновения!