24.03.2013 г., 10:06 ч.

За най-добрия човек на света 

  Поезия » Любовна
993 0 1

Краката ме болят, приятелю,

тъй трудно през живота аз вървях.

Излющиха се, станаха на камък,

но път с червен килим не довървях...

 

Не доживях семейство зад гърба си,

само душата сродна с мене все върви

и шепите огромни все подлага,

щом раната започне да кърви.

 

Тез шепи бяха млади, чисти, меки...

Поробих ги в семейния хомот.

Сега са груби, понабръчкани, с пътеки -

следи от пълен с тежък труд живот.

 

Вървим със теб, все двамата и заедно

в посока неуказана, ненаследена.

През бурени, блата прегазихме

и още търсим удовлетворение.

 

Картина след картина сме рисували

от всеки опит и от всяка грешка.

В учебната си стая сме будували,

за да израснем в трудности с насмешка.

 

Не ме кори, приятелю, съпруже,

понякога съм тъжна и си плача.

Обичай ме тъй, както досега, мой друже,

най-ценното е в детското креватче!

 

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всички трудности са преодолими,
    когато има любов и надежда,
    но без вяра не може. Поздрав!
Предложения
: ??:??