За нея
Обичам я тази любов -
без нея светът ще помръкне -
не зная дали ще ни има,
не искам нов свят да се пръкне
след някакъв
тайнствен всемощен
потоп,
повдигащ на вярата
окованата догма -
прости ми, но вярвам,
че искаш ли с чисто сърце,
каквото поискал си -
с труд, винаги с труд
ще се сбъдне.
Обичам я тази любов -
когато се ражда
и когато умира,
тя винаги в длани държи
песъчливата форма
на загадъчна милост.
Посрещам я с радост.
Изпращам я с вощеница.
Прегръщам я нощем,
а денем... с нея се кича.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени