26.10.2014 г., 9:51 ч.

За раждането 

  Поезия » Философска
244 0 0

 

За раждането

Просъскват пластовете,
сякаш, че се гонят.
Препускат
облачните небеса...
За миг се сменят
всичките сезони...
В Природата
пак стават
Чудеса!

Тук сякаш на екран
над нас се  прожектира,
борбата между
полюсите на света .
През Баба Марта
зимата умира
и на нейно място
идва Пролетта !

И в хаоса
Живота ни не спира...
И дните ни не спират
покрай нас!
Надеждите ни
идват и умират,
но тежестта е
 винаги у нас...

Във кръговрат
нещата се повтарят...
Живота и Смъртта
се водят за ръка...
О, само
Раждането
хората празнуват...
И само с плач,
се срещат със  Смъртта!
 10.10.1974г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??