Бил, ама не - естествен подбора -
естествен е, само че в обора:
всичките плевенски черноглави
и другите там рогати крави;
в курника кокошките гащати;
кочът, дето нещо му се... клати;
в кочината розовия нерез -
от изискани породи мелез;
кучето със лъскава каишка;
котката със фобия от мишки;
зли езици нищят и жената,
щом се спрат за дълго на бедрата;
...нещо е объркано в подбора -
лудият се поти без умора,
друг пък уморен до смърт заспива -
сее, а не жъне - крива нива...
Селектирам се и аз накрая,
а какво написах - сам не зная...
© Димитър Никифоров Всички права запазени
И да обобщя: Стиховете на този Поет стават все по-добри, по- смислени... Наистина е удоволствие да четеш.
Благодаря!!!