за щастие
нещастието
си събра капризите в два куфара
и ме напусна
желаеше
да види що е свобода
а аз не поговорих
с неговите чувства
направих се
на сляпа и на глуха
макар да знаех
че настъпвам по мазола правилата
все още
някои от тях
размахват пръст
зад моя гръб
упреквайки ме
че не съм научена
да умножавам
придобитата си скръб
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени