С каламбури без рецепта,
за прогреса на народа,
давам и аз свойта лепта
и не търся в туй изгода.
От смеха не се печели,
но от него не се губи,
всички за това сме чели-
ставаме по-малко груби
щом се смеем до насита.
Днеска всеки ще посегне,
всеки всекиго ще рита
чак дорде в земята легне.
Че проблеми в обществото
и в домашният ни бит
ни подпалват все дървото
с цели купища кибрит.
И пожарът да не лумне,
да не вкара ни във грях,
всичко покрай нас да думне,
ни е нужен просто смях.
Хора, смейте се на воля,
весело, със пълен глас!
Господи, и теб се моля-
смей се заедно със нас!
© Георги Янков Всички права запазени