Както пролетта в земята
нов живот заражда,
така Братята в душата
на учениците знание посаждат.
Наука, като слънцето лъчите,
пръснали някога във времената,
на народа ни отворили очите
до далечни бъднини на земята.
Затова признателни в зори,
от знанието всички възродени,
голямо шествие върви
от учители, ученици засмени.
Тръгнали Братята да почетат,
живот на азбуката посветили,
ниско глави да им сведат,
за Светци предците благословили.
© Никола Яндов Всички права запазени