За Вселената
Вселената е подредена,
за всичко тя е със ответ!
Закона пази със остена.
Държи да има има пълен ред!
Нещата тъй са нагласени,
не зная кой ги е редил?!
Тя не допуска други смени
и всичко е в изящен стил!
Естествено е подредена,
изписана е по тефтер
и така е нагласено,
щом кривнеш тръгваш в пътя чер!
По туй творение – захласнат!
Твореца му наричам – Бог!
Неверието е опасно,
а вярата е важен влог!
© Христо Славов Всички права запазени