Загубих се в пътя си кратък
във тъмна и гъста мъгла.
И как да я карам нататък
със тези душевни тегла?
В коя ли посока да хвана,
щом нямам във джоба компас?
Нагоре е грешка - в тавана...
Към тази посока съм пас.
Намиране изход в мъглата
е важен житейски въпрос.
Да свършат за мене теглата
и без да се пържа във сос.
Че всяка посока е изход,
щом тръгна отвътре навън.
Задачата има произход -
решава се, като насън.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Радвам се на коментара ви и на оценката!
Сърдечни поздрави!