Загадъчният уют на Пътя...
"Пътят е по-добър от странноприемницата."
Сервантес
"По-добре да пътуваш с надежда, отколкото
да пристигнеш."
Емил Кротки
"Не целта е цел, а Пътят."
Лао Дзъ
През
прокъсаните
обувки
на
Живота
плахо
надничат
забързаните
крачета
на
земните
ми
дни...
Препускат
неудържимо
през
бодливите
хълмове
на
мрачните
ми
мисли,
търсещи
спасение
в
загадъчния
уют
на
Пътя!
Осеян
с
безсмъртните
цветя
на
Надеждата...
Пътят,
който
като
ленива
змия
лъкатуши
из
тихите
гънки
на
Времето!...
Пътят,
който
не
искам
да
извървя
докрай...
За
да
не
открехна
тежкия
портал
на
неизвестността...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Посланието на стиха ти за Пътя е мъдро!
Поздрав, АГОП!