Животът за едни е спокойна вода,
други са изправени срещу течения.
Простичко наричам аз това съдба,
спокойните имат и други мнения.
Закони и карми се преплитат в нас,
на шахматна дъска сме родени.
Какъв ли ход трябва да направи сега
царят, ако разбере, че царицата
си има любовник?
© Станислав Русев Всички права запазени