Закономерен е светът за човека
Закономерен е тоя свят
за човека на земята.
Няма връщане назад,
има начална и крайна дата.
Младенецът е поник малък.
Кипяща вода е като млад.
После е старец жалък,
повяхнал, окапващ цвят.
© Никола Яндов Всички права запазени