Алено-цикламен залез над реката тихичко лежи.
Последна красота за днес лика си всеки миг мени.
Слънцето целува тъжната река -
сливат се лъчите и водата;
и просветва водната тъма,
и изчезва образът на самотата.
Алено-цикламеният залез за минути потъмня.
Алено-цикламеният залез като птица отлетя.
Това ми е едно от първите и много си го харесвам... малко себична гордост, но факт