С танцова стъпка и джентълменски поклон
Юни грациозно с топла прегръдка си тръгва
през слънчогледови ниви и полски треви
знойният Юли елегантно пристъпва
Лавандулата пръска своя свеж аромат
през маранята на горещият залез
лимонаден звън, придружен с весел смях
в небосвода подхвръкна светулчено палав
Над реката светликът като сън се топи
от заблудените сенки на жужащите твари
муден плясък а след туй мелодия славей изви
сред върбата, отпуснала клони прастари
Свечерява се бавно, а в ръката перце,
кадифено потръпва от последния полет
бяла птица над реката снове
подредила в гнездото си, спомен до спомен
© Валя Сотирова Всички права запазени