Бавно слънцето залязва,
и докосва морския пейзаж,
от морето блясък се показва,
сякаш е един мираж!
Залез, като картина
а от нейде се чува гларусен глъч,
а пясъкът в краката ми истива,
стопля го последен слънчев лъч!
Хлад и мека топлина,
галят крехкото ми тяло,
а в очите ми се взира светлина,
залез и море в едно цяло!