Какво да си заложа:
съня, страха, вината
и старата си кожа,
и част от самотата.
Дали ще я харесат
честта ми безподобна,
на нечии интереси,
дали ще е удобна?
А колко ще получа
в замяна на залога?
Дали ще се науча,
дали въобще ще мога
в уреченото време
да плащам всички вноски?
Залога кой ще вземе
без да разпитва? Просто
за къшея мизерен,
а не за свободата…
Залогът е премерен –
залагам си душата.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
залагам си душата."
Силно...