Защо?
Защо най–синьо е небето?
Защо звездите тъй блестят?
Защо широко е полето?
Защо лъчите слънчеви трептят?
Защо перфектно е морето?
Защо дъждецът е приятен?
Защо щастливо е детето?
Защо цветът на житото е златен?
Защо прекрасни са цветята?
Защо са палави реките?
Защо зелена е тревата?
Защо са вечни планините?
Защото родното е най–красиво!
Защото е единствено в света!
Защото вечно е за всеки, мило!
Защот' България си е една!!!
© КрИсИ Милчева Всички права запазени