Да, ще те прочета.
(Няма да е тъй скоро)
Някога, щом реша,
пак за теб да се боря.
Но сърцето от дни
запулсира неистово.
Не, не казвам боли;
просто учи си истините.
И ще те разбера.
(Няма да е веднага)
Може би от любов
същността ми убягва?
И ще се съглася,
че напълно достатъчно
ще ни бъде едно
(дали?) "само приятелство".
© Павлина Гатева Всички права запазени