Господи! Как съм се скрила!
Или, по-скоро, някой ме крие!
Защо не ме търсят? Никому ли не съм нужна?
Аз мога някого да стопля в тази вечер теменужна!
Само вятърът хлопа вратата!
Лоши мисли вилнеят в главата!
Искам някак да се измъкна от тук!
Утре! Утре! Щепне ми бъбрив капчук!
Но няма утре! Потъвам във безкраен сън!
Желаният свят остава отвън!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени