Случвало ли ти се е,
на тавана да срещнеш,
малко мършаво коте
свито сред гредите?
Душата да те хване за гърлото,
ръката ти да се вдърви протегната.
Да говориш, а да не чуваш казаното,
сълзи да текнат, вместо усмивка.
Ще те е страх от него,
да не те одраска.
Ще му подхвърляш нищо
и... ей така до днеска.
Ще тичаш между етажите,
а блокът някой строи го.
Ти призна- Случи ми се
и аз признавам- Случи ми се.
Защо се мъчи с нас животът тогава?
© Станислав Русев Всички права запазени