Защо за другите живях?
Себе си за миг не пощадих!
Какво получих в замяна -
дълбока рана и сълзи!
Къде отидохте приятели?
Защо оставихте ме вий?
Нима обидих ви незная!
Защо изгубих ви в безкрая!
За себе си не мислех,
майка бях и понякога баща дори.
Чуждата вина поех,
но май не трябваше нали?
Водя битката жестока!
Дълъг път ми предстой!
Къде сте вий сега приятели?
Приятели, а може би предатели?
Обичах ви много!
Обичам ви и сега!
Макар да ме оставихте сама!
Сама с много болка и тъга!
Но останахте ми двама-трима,
приятели с добри сърца!
Виждам смисъла в живота,
макар далеч да съм сега!
© С. П. Всички права запазени