Аз вярвам в Човека, аз вярвам в Доброто
и в бъдния пролетен ден.
Аз вярвам в Душата, крепяща Живота,
пък нека се свършва със мен!
Пък нека невинен да бъда разстрелян
от тежък словесен снаряд
и нека ме право в сърцето уцелят:
„Загазил съм здравата, брат!“*,
и нека и с думи, и с факти нападат
Живота, че бил е проклет,
че бил е изпълнен със скръб и с досада,
че нямал е смисъл и ред;
и нека и мене обстрелват навеки
със страшен безжалостен грак,
аз пак ще упорствам, че вярвам в Човека,
пък нека за тях съм глупак!
Аз пак ще упорствам, Живота ще тача,
ще диря и в грозното чар,
и никога няма от мъка да плача,
когато усетя се стар!
***
И смел оптимизъм ще вливам в Душата,
ще вдишвам от Въздуха свят,
и бодро ще викам навред по Земята:
„Богат съм, със Вяра богат!“
------------------------------------------------
* - Никола Вапцаров „Песен за човека“
© Раммадан Л.К. Всички права запазени