Задушни летни нощи
и на щурците песента
за копнежи невъзможни
да поемеш ти ръката ми
по пътища насам - натам
и наникъде,
животът ти да е в мойта
длан
завинаги ...!
Ех, любов гореща,
среброкоса,
изстудена, отхвърлена
и боса,
как да те отдам
в забвение,
при толкова задушно
откровение?
© Валентин Василев Всички права запазени