Отдавна
завиждам на птиците,
които излитат към южни морета
и пак се
завръщат на жиците
над нашите топли зелени полета.
Нали
със душата съм птицата,
с която ще литна във радост висока...
Но няма
да видя отново зорницата,
защото аз нямам обратна посока.
© Никола Апостолов Всички права запазени