А аз трева си нямам
във градската квартира
и в София голяма
все търся – не намирам.
„Ела със мен на село –
врабченцето ми каза –
Там всичко е в зелено,
тук – само в твойта ваза”.
И тръгвам аз след него,
подхвърча, после спира
да търсиме зелено
далеч от таз квартира
в която няма място
за лятната ми шапка.
Очите ми изплаква
от облачето капка.
© Иван Христов Всички права запазени