Любя живота аз -
да бъда, да дишам.
И в жега, и в мраз,
аз до сетния дъх ще обичам.
"Не убивай!" е заповедта Божа,
животът земен един е сал,
затуй от злото в света се трeвожа,
кога ли навеки ще ми кажете:Чао!
И аз разбрах:"Всичко е суета!" -
туй казва мъдрата книга,
до време е земната красота,
след туй дух при Бог ще пристига.
© Георги Всички права запазени